- Tudnivalók -

 

A hőkamera a legjobb eszköz az épületek rejtett problémáinak azonnali megtalálásához. Érintés nélküli, roncsolás mentes vizsgálatot biztosít, a nem látható hibákat is feltárhatjuk bontás nélkül. A hőkamerás vizsgálatok segítségével, nemcsak a szigetelési problémákat mutathatjuk ki, hanem a falban vagy padlóban futó víz és fűtésvezetékek szivárgásait is. Hasznos még ipari ingatlanok, valamint társasházak hőkamerás feltérképezése.
Ajánljuk szolgáltatásainkat azoknak akik:

 • ingatlant adnának el
 • ingatlant vennének
 • bosszankodnak a penészfoltok miatt
 • vizesedéstől, akár beázástól szenvednek
 • rossz szigeteléssel küszködnek

Szigetelés felhelyezés, nyílászárók cseréje előtt, és után is érdemes hőtérképet készíteni az ingatlanról, hiszen így könnyen ellenőrizhetőek a problémás pontok. A sikeres munkavégzés után is érdemes hőkamerás felvételt készíttetni, így nyugtázhatjuk az elvégzett felújítás hatékonyságát.

 

MIBŐL ÁLL EGY HŐFOTÓZÁS?

Tapasztalataink alapján átlagos méretű családi házat nagyjából  egy óra alatt fel tudunk hőtérképezni. 

Tudnivalók látványkép

Padlófűtés megfigyelése hőkamerával.

A  hőtérkép készítés menete:

 • kollégánk előre egyeztetett időpontban felkeresi Önt
 • kiszálláskor feltérképezzük az ingatlant kívülről és elkészítjük hőfotókat
 • a feltárt kritikus helyek hibáinak belső hőfotóval pontosítjuk
 • megrendelő által egyéb fontos helységek fotózása
 • az elkészült képek azonnali, helyszíni szóbeli kiértékelése
 • az elkészült hőfotók számítógépes kiértékelése, elküldése emailben
 • energetika tanusítvány készítése
 • igény esetén tanácsadás
 • esetleges kivitelező szakemberek ajánlása

 

HOGYAN MŰKÖDIK?

A hőtérképes diagnosztikát egy professzionális hőkamerával végezzük. Önnel együtt végigjárjuk otthonát, felkutatjuk az esetleges kritikus pontokat. Természetesen van lehetőség az ingatlan teljes dokumentálására, amennyiben teljes körű megnyugtatást igényel otthonára vonatkozólag.

A hőtérkép készítés és mérés történhet bármelyik évszakban, ennek ellenére a hidegebb hónapokban javasoljuk a mérést, hiszen ekkor jobban feltárulnak a legminimálisabb hő veszteségi hibák.
A profi hőkamera hihetetlenül pontos képet ad a különböző réteg és falhőmérsékletekről is.

Mi történik a felmérés után?
A helyszíni felmérés során a hőkamerával képsorozatot készítünk, és egyben pedig adatokat rögzítünk. A személyes megbeszélés során kielemezzük a képeket és igyekszünk azonnal több megoldási lehetőséget is javasolni az adott problémára.
Kollégáink több éves építőipari gyakorlattal rendelkeznek, így a felméréskor a lehetséges legjobb megoldási módokat át tudják beszélni. Természetesen mindig szem előtt tartjuk azt, hogy a választáskor a lehető legkedvezőbb arány alakuljon ki a befektetett pénz / megtakarítás vonatkozásában.

A számítógépes kielemzés minden esetben ezután következik (természetesen ha ezekből a csomagokból rendelt). A számítógépen részletesen feldolgozzuk programjaink segítségével a hőkamera által tárolt adatokat.  Ezeket érthető formátumban küldjük el Önnek, valamint részletesebb megoldási lehetőségeket javasolunk.

 

GYAKORI KÉRDÉSEK A HŐTÉRKÉPES VIZSGÁLATTAL KAPCSOLATBAN

Mi a hőkamerás vizsgálat előnye, miért érdemes elvégeztetni?

Az épület „gyenge” pontjait lehet vele felderíteni. Azokat a részeket, ahol rossz a szigetelés. Igen gyakori feladat az átnedvesedett, penészes részek felkutatása. A nyílászárók szigetelési képességét lehet vele meghatározni.

Mi a menete a hőtérkép készítésnek?

Először a külső részekről készül el a hőtérkép: falak, födém, tetőtér, nyílászárók. Majd a belső terek következnek: fal, plafon, nyílászárók. Ezeknek a képeknek az elkészítése 1-2 órát vesz igénybe, attól függően, hogy mekkora az épület.

Milyen környezeti feltételek szükségesek a hőkamerás vizsgálathoz?

A legfontosabb, hogy 15 fok különbség legyen a külső és belső terek között. Például: a benti hőmérséklet 23 fok, akkor a kinti hőmérséklet értéke maximum 8 fok lehet. De nem árt, ha nagyobb különbség van. Ne essen az eső, és ne legyen nagy szél.

Mennyi felvétel készül a vizsgálat során?

Ez teljesen egyedi, függ az épület nagyságától, a hibák számától, méreteitől.

Dokumentáció készül-e a vizsgálat során?

Ez csak a megrendelőtől függ. Szükség lehet rá bizonyításra a kivitelezőnek, vagy az épület energetikai besorolásához.

Mely esetekben ajánlott elvégeztetni a felmérést?

Szigetelés pótlásakor, vagy tervezett nyílászáró csere esetén, megelőző karbantartáskor, vagy ingatlan eladáskor. Ha jó minőségű épületet értékesít, jobb árat kaphat érte.

A hőkamera hőérzékenysége mit jelent?

Ez az érték két különböző pont között mutatja meg a még megjeleníthető legkisebb hőmérséklet eltérést. Például ha 0,2 ºC egy hőkamera hőérzékenysége, akkor két pontot csak akkor tud megkülönböztetni, ha legalább 0,2 ºC különbség van a két pont között. Ha ennél kisebb az eltérés, akkor a kamera nem tudja érzékelni a különbségeket, ezért azonos hőmérsékletűnek fogja mutatni őket.

Mi a hőkamera pontossága?

Ez azt jelenti, hogy milyen pontosan tudja elvégezni a mérést a hőkamera. Ha, ez az érték ±3 ºC, akkor ez azt takarja, hogy a mért érték a valós hőmérséklettől nagyobb és kisebb lehet 3 ºC-al.

Mit jelent a hőkamera képfrissítése?

A képfrissítés a másodpercenkénti megjelenő képek számát jelenti. Például 10 Hz-es hőkameránál ez azt jelenti, hogy egy másodpercben 10 kép jelenik meg.

KÉRJEN AJÁNLATOT!
Ha az űrlap kitöltése az Ön számára kényelmetlen,
keressen a +36 70/612-4564 telefonszámon,
vagy írjon levelet nekünk a info##kukac##hoterkepkeszites.hu e-mail címre!
Alléc logó

FőoldalSzolgáltatásokCégbemutatóÁrainkTudnivalókKapcsolatAdatvédelem
Hőtérképkészítés Kft. • Adószám: 14669637-2-12 • Telefon: +36 70/612-4564info##kukac##hoterkepkeszites.hu